Mladé brambůrky na kari

Tady ty málé miloušky mám na podzim vždycky nejradši. Nikdo je moc nemá rád, jelikož je s nimi údajně moc práce, ale já zatím nepřišla na to, proč. Na pečení nebo do podobných zeleninových směsí jsou skvělé! :) Určitě ale půjdou nahradit i těmi velkými nakrájenými na menší kousky. Rozhodně proto zkuste tuhle odlehčenou variantu klasického indického curry, vyplatí se to.



Suroviny:
  • 100 g fazolek mungo
  • 2 cibule
  • 2 červené papriky
  • 2 cm zázvoru
  • 450 g bílého jogurtu
  • 750 g malých nových brambor
  • 2 lžičky zelené kari pasty
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžičky semínek koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 200 g mraženého hrášku
  • sůl, pepř
Fazolky necháme přes noc máčet ve vodě. Poté je slijeme, propláchneme, zalijeme čerstvou vodou a přivedeme k varu, necháme povařit zhruba 20 minut. Vodu osolíme až posledních 5 minut před koncem.  Mezitím v hluboké pánvi rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět nasekanou cibuli. Následně přidáme kari pastu, papriku nakrájenou na proužky, zázvor nastrouhaný nahrubo, kmín, koriandr a kurkumu. Vše zlehka osmahneme, přidáme důkladně očištěné neoloupané mladé brambory a opět krátce orestujeme. Poté přidáme bílý jogurt a zalijeme vývarem. Promícháme a vaříme do změknutí brambor, zhruba 15 minut.  Na závěr vaření přidáme povolený hrášek, uvařené fazolky, citronovou šťávu a necháme 5 minut dojít. Dle chuti ještě osolíme či opepříme. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts