Častokrát se mi stalo, že se mě někteří z vás ptali, jestli recepty, které sem přidávám vařím dennodenně. A faktem je, že většinu ne. Uvědomila jsem si, že nad spoustou z nich jsem strávila velkou spoustu času a nejsou tak úplně na běžné rychlovaření. Rozhodla jsem se proto, že se víc zaměřím na věci, které jsou jednoduché, rychlé a přesto výborné. Určitě už tu pár takových kousků najdete, ale budu se snažit, aby jich tu odteď přibývalo víc a víc :) A pokud máte další tipy, na co bych se měla zaměřit, sem s nimi, budu jedině ráda.
Suroviny:
- 2 střední batáty
- 2 střední cukety
- 2 velkých rajčat
- 4 stroužky česneku
- 4 snítky oregana
- 200 g Fety
- hrstka čerstvé máty a petrželky
- sůl, pepř, olivový olej
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Batáty a česnek oloupeme a spolu s cuketami nakrájíme na tenké plátky. Rajčata nakrájíme na hrubší kostičky. Vše dáme do velké mísy, bohatě zalijeme olivovým olejem, přidáme sůl, pepř a celé snítky oregana a důkladně promícháme. Zeleninu přendáme do pekáčku a pečeme zhruba 45 minut. Pokud máte funkci gril, na posledních 5 minutek ji zapněte, zelenina na povrchu krásně zezlátne. Po upečení směs posypeme rozdrobenou Fetou a čerstvě nasekanou mátou s petrželkou. Podávejte s opečenou bagetkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat