Těstoviny s dýňovou omáčkou

 


Suroviny:

  • 1 cibule
  • půl palice česneku
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 1 plechovka bílých fazolí
  • 1 hrnek mraženého hrášku
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 400 g těstovin
  • sůl, pepř, spětka chilli


Troubu rozehřejeme na 200°C. Dýni vydlabeme a oloupeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo a česnek rozebereme na stroužky. Vše dáme na plech, poklademe rozmarýnem, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a pečeme zhruba 30 minut. Mezitím uvaříme těstoviny a odebereme asi 2 hrnky vody, ve které se vařily.

Upečenou dýni a cibuli dáme do mixéru, česnek vymáčkneme ze slupky, přidáme droždí, chilli, vývar z těstovin a rozmixujeme dohladka. Dle chuti dosolíme. V hluboké pánvi smícháme těstoviny s omáčkou, vsypeme okapané fazole a hrášek spařený vroucí vodou. Důkladně promícháme a ihned podáváme.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts