Suroviny:
- 1 cibule
- půl palice česneku
- 2 snítky rozmarýnu
- 1 plechovka bílých fazolí
- 1 hrnek mraženého hrášku
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- 400 g těstovin
- sůl, pepř, spětka chilli
Troubu rozehřejeme na 200°C. Dýni vydlabeme a oloupeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo a česnek rozebereme na stroužky. Vše dáme na plech, poklademe rozmarýnem, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a pečeme zhruba 30 minut. Mezitím uvaříme těstoviny a odebereme asi 2 hrnky vody, ve které se vařily.
Upečenou dýni a cibuli dáme do mixéru, česnek vymáčkneme ze slupky, přidáme droždí, chilli, vývar z těstovin a rozmixujeme dohladka. Dle chuti dosolíme. V hluboké pánvi smícháme těstoviny s omáčkou, vsypeme okapané fazole a hrášek spařený vroucí vodou. Důkladně promícháme a ihned podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat