Pomazánka z červené řepy

Ta barva! To je vždycky to první, co mě napadne, když připravím nějaké jídlo z červené řepy. Ne nadarmo se říká, že jíme hlavně očima...u řepy by mi to někdy možná dokonce stačilo. Tak ji nechte v kuchyni pořádtě zazářit. Třeba ve formě ultrajednoduché pomazánky, kterou nadchnete i zaryté odpůrce téhle nedoceněné rudé krásky.



Suroviny:
  • 250 g červené řepy
  • 2 vejce
  • 1/2 červené cibule
  • 1 lžíce kaparů/sterilované okurky
  • 200 g žervé
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

Řepu uvaříme nebo upečeme v alobalu, necháme vychladnout a oloupeme. Vajíčka uvaříme na tvrdo.  Řepu pak nastrouháme na hrubo, přidáme na kostičky pokrájená vejce, cibuli a posekané kapary. Vše zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme a důkladně promícháme. Na závěr přidáme žervé a jogurt a znovu promícháme. Před podáváním necháme uležet v lednici.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts