Ta barva! To je vždycky to první, co mě napadne, když připravím nějaké jídlo z červené řepy. Ne nadarmo se říká, že jíme hlavně očima...u řepy by mi to někdy možná dokonce stačilo. Tak ji nechte v kuchyni pořádtě zazářit. Třeba ve formě ultrajednoduché pomazánky, kterou nadchnete i zaryté odpůrce téhle nedoceněné rudé krásky.
Suroviny:
- 250 g červené řepy
- 2 vejce
- 1/2 červené cibule
- 1 lžíce kaparů/sterilované okurky
- 200 g žervé
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
Řepu uvaříme nebo upečeme v alobalu, necháme vychladnout a oloupeme. Vajíčka uvaříme na tvrdo. Řepu pak nastrouháme na hrubo, přidáme na kostičky pokrájená vejce, cibuli a posekané kapary. Vše zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme a důkladně promícháme. Na závěr přidáme žervé a jogurt a znovu promícháme. Před podáváním necháme uležet v lednici.
Žádné komentáře:
Okomentovat