Takové těstoviny se sýrovou omáčkou jsou klasika, která snad nemůže nikdy zklamat. Možná jste ale už dřív zaznamenali, že momentálním hitem internetových receptů je tahle chuťovka v čistě rostlinné verzi. Veganským úpravám se rozhodně nebráním, a tak jsem ji vyzkoušela taky. A popravě, docela mě nadchla. Její příprava rozhodně není o nic složitější a výsledná chuť je vážně skvělá. Takže pokud vám někdy dojdou nápady, nebo prostě nebudete mít čas vařit, zkuste tuhle báječnou rychlovku!
Suroviny:
- 400 g makaronů
- 2 střední brambory (250 g)
- 1 větší mrkev (50 g)
- 2 cibule (75 g)
- 75 g kešu ořechů
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky sušeného česneku
Těstoviny dáme vařit dle návodu na obalu. Brambory, mrkev a cibuli oloupeme. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme, přidáme brambory nakrájené na kostičky a mrkev s cibulí na plátky. Vaříme, dokud zelenina nezměkne (zhruba 15 minut). Pozor, 300 ml vývaru uschováme. Po uvaření předěláme zeleninu pomocí dírkované naběračky do mixéru, přidáme kešu, droždí. citronovou šťávu, sůl, česnek a zalijeme vývarem. (Pokud víte, že máte méně výkonný mixér, namočte pro jistotu kešu ráno do vody). Mixujeme, dokud není omáčka zcela hladká. Těstoviny nasypeme do vyšší pánve, polijeme omáčkou a promícháme. Při podávání posypeme špetkou mleté papriky a čerstvou petrželkou.
Tip: Těstoviny s omáčkou můžete také předělat do pekáčku, posypat strouhankou smíchanou například s mandlemi a nechat v troubě na povrchu zezlátnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat