Burger z červené řepy

Ano, jsem dlouholetý vegetarián a ano, miluju hamburgery! Musela jsem se smířit s tím, že venku si je už zřejmě nikde nedám, ale na druhou stranu si je můžu udělat přesně podle mých představ. A věřím tomu, že po tomhle by mi už žádný McDonald ani nechutnal. To je ale opět čistě věc názoru...


Řepné karbanátky (6 ks):
  • 150 g červené čočky (+ 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 1 stroužek česneku)
  • 1 menší bulva červené řepy
  • 1 vejce 
  • 1 lžíce kremžské hořčice
  • 1 lžička uzené sladké papriky
  • hrstka čerstvé petrželky
  • 1 snítka tymiánu
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce jemných ovesných vloček
  • křupavá kukuřičná strouhanka 
  • olej
Ochucená majonéza:

  • 100 g majonézy
  • 1 lžíce kečupu
  • šťáva z 1/2 limetky
  • 1 malý stroužek česneku
  • sůl
  • dávku připravte z polovičního množství a samozřejmě vynechejte kozí sýr
+ gorgonzola
+ rukola
+ bulky

Začneme s cibulovou marmeládou, kterou připravíme a necháme vychladnout. Mezitím dáme vařit čočku dle návodu na obalu. Po uvedení vody do varu navíc přidáme bobkový list, hřebíček a kousky česneku. K uvařené čočce přidáme oloupanou a najemno nastrouhanou červenou řepu. Přidáme všechny ostatní ingredience a dle potřeby zahustíme strouhankou. Směs je potřeba poměrně hodně osolit kvůli nasládlé chuti řepy. Následně vytvarujeme 6 karbanátků, které z obou stran osmažíme dozlatova. Bulky podélně rozkrojíme, opečeme na grilu, potřeme majonézou, jednu polovinu poklademe rukolou, na kterou položíme karbanátky, následně cibulovou marmeládou, kterou na vrch posypeme kousky gorgonzoly a přiklopíme druhou polovinou bulky.


1 komentář:

  1. Wow, to vypadá nádherně. Červenou řepu miluju, takže tohle rozhodně vyzkouším .. už teď se mi sbíhají sliny :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts