Řepné karbanátky (6 ks):
- 150 g červené čočky (+ 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 1 stroužek česneku)
- 1 menší bulva červené řepy
- 1 vejce
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 1 lžička uzené sladké papriky
- hrstka čerstvé petrželky
- 1 snítka tymiánu
- sůl, pepř
- 3 lžíce jemných ovesných vloček
- křupavá kukuřičná strouhanka
- olej
Ochucená majonéza:
- dávku připravte z polovičního množství a samozřejmě vynechejte kozí sýr
+ gorgonzola
+ rukola
+ bulky
Začneme s cibulovou marmeládou, kterou připravíme a necháme vychladnout. Mezitím dáme vařit čočku dle návodu na obalu. Po uvedení vody do varu navíc přidáme bobkový list, hřebíček a kousky česneku. K uvařené čočce přidáme oloupanou a najemno nastrouhanou červenou řepu. Přidáme všechny ostatní ingredience a dle potřeby zahustíme strouhankou. Směs je potřeba poměrně hodně osolit kvůli nasládlé chuti řepy. Následně vytvarujeme 6 karbanátků, které z obou stran osmažíme dozlatova. Bulky podélně rozkrojíme, opečeme na grilu, potřeme majonézou, jednu polovinu poklademe rukolou, na kterou položíme karbanátky, následně cibulovou marmeládou, kterou na vrch posypeme kousky gorgonzoly a přiklopíme druhou polovinou bulky.
Wow, to vypadá nádherně. Červenou řepu miluju, takže tohle rozhodně vyzkouším .. už teď se mi sbíhají sliny :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz
OdpovědětVymazat