Nevím, jak jste na tom s asijskou kuchyní, ale já bych ji poslední dobou mohla vařit pořád. Tohle jídlo je v originálním receptu s kuřecím masem a nejčastěji na něj narazíte pod názvem 'General's Tso chicken.' Má se za to, že jej vymysleli tchajwanští emigranti (ale nejčastěji se s ním setkáte v čínských restauracích) v USA. Pojmenováno je po generálovi Zou Zong-tang, který potlačoval muslimské nepokoje a proto se u muslimů stal legendou především tím, že se používal jako strašák dětí (asi jako u nás bývalo pojď si proň ty polednice). Jídlo je mírně pikantní, na přípravu velmi jednoduché a hlavně poměrně nenáročné na ingredience, což u asijských pokrmů nebývá běžné.
- uzené tofu nevzniká klasickým uzením kouřem nýbrž tzv. kapalným kouřem, který vzniká zkapalněním klasického kouře, ze kterého jsou potom odstraněny dehty a další škodlivé látky
- vysoký obsah lehce stravitelných bílkovin
- velmi kvalitní zdroj vápníku (2x více než kravské mléko), železa (6x více než špenát) a hořčíku
- přirozeně snižuje hladinu cholesterolu
- obsah fytoestrogenu, který u žen snižuje riziko rakoviny prsu či slouží jako prevence před osteoporózou
Suroviny:
- 1 balení uzeného tofu
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- olej
- 1/2 šálku vody
- 2 lžíce třtinového cukru
- 3 lžíce rýžového octa
- 3 lžíce kvalitního kečupu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička mletého zázvoru
- jarní cibulka
- špetka chilli
- sůl
moc dobré! :) hlavně mě nadchlo tofu smažené v kukuřičném škrobu
OdpovědětVymazat