Pokud znáte Patifu paštiky, musíte uznat, že jsou skutečně klasa. Dají se koupit skoro v každé zdravé výživě a dnes už i v mnoha supermarketech, ale proč nezkusit podobnou ,,paštiku'' vyrobit i doma. Příprava není vůbec náročná. Pokud ale hodláte paštiku jíst sami, doporučuju poloviční množství, v lednici přece jenom nevydrží tak dlouho jako ty kupované. Nebo udělat víc a sterilovat (půl hodiny při 120°C).
Suroviny:
- 75 g kešu ořechů
- 1 uzené tofu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- 1 lžíce smažené cibulky
- 1 lžička uzené mleté papriky
- 1 lžička sušeného česneku
- sůl, pepř
Kešu musíme předem namočit - nejlépe přes noc, ale postačí zhruba 3 hodiny. Pak je slijeme, dáme do mixéru, přidáme pokrájené tofu a všechny ostatní ingredience. Přilijeme trochu vody nebo rostlinné smetany a rozmixujeme. Dle potřeby přiléváme tekutinu.
Tip: Do tohoto základu lze přidat různé bylinky, zeleninu či koření dle vlastní chuti.
Mixovat v té původní vodě? :)
OdpovědětVymazatJe lepší vodu slít a dát novou :)
OdpovědětVymazat