Salát s pečenými hruškami

Salát s hruškami a plísňovým sýrem v kombinaci s oříšky a lehce nasládlou zálivkou nemá chybu. Možná si spousta z vás výslednou chuť nedovede představit, ale opravdu jde o velmi vydařené spojení. Nejednou se totiž stane, že klasický šopák, nebo salát typu co dům dal jednoduše přestane bavit a je čas přijít s něčím novým a neokoukaným. V takovém případě je tenhle sálat, který je poměrně nenáročný na suroviny i přípravu, ideálním řešením.



Suroviny:
  • 2 hrušky
  • 300 g směsi listových salátů
  • 1 hrst piniových/slunečnicových semínek
  • 100 g sýra s modrou plísní
  • oříšek másla

Zálivka:

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl, pepř

Hrušky rozkrojíme na poloviny, poté na čtvrtiny, zbavíme jádřinců a ještě jednou rozkrojíme. V pánvi (nejlépe grilovací) rozehřejeme máslo a hrušky na něm z obou stran opečeme. Poté je z pánve vyjmeme a opražíme na ní semínka. Na zálivku vyšleháme všechny ingredience metličkou. Salát natrháme na menší kusy, rozprostřeme na talíř, poklademe pečenými hruškami, posypeme rozdrobeným sýrem, opraženými semínky a zakápneme zálivkou. Podáváme s opečenou bagetou.

Tip: K tomuto salátu se báječně hodí vařená čočka Beluga, jejímž přidáním jednoduše vykouzlíte skvělé hlavní jídlo.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts