Tagliatele z cukety se sušenými rajčaty a mozzarellou

Když těch cuket je pořád tolik a jeden neví co s nimi, proč z nich neudělat dokonce i těstoviny? S tímto nápadem jsem se setkala už několikrát, ale pořád ne a ne se k němu rozhoupat. Pokud taky váháte, neváhejte, je to vážně dobrota.

Těstoviny:
  • 1 střední mladá cuketa
  • sůl, pepř
  • olivový olej
Z cukety odřízneme konce (pokud máme starší asi bude lepší ji i oloupat) a škrabkou na brambory postupně sloupáváme pásky, které nakonec ještě nožem rozřízneme na užší. Asi 10 minut osmažíme na olivovém oleji. Na závěr osolíme a opepříme.

Omáčka
  • 5 stroužků česneku
  • 3 čerstvá rajčata
  • asi 15 sušených rajčat
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 50 ml smetany
  • bazalka
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • 80 g mozzarelly
Nejdřív na rozpáleném oleji osmažíme plátky česneku (pozor, aby nezhnědl) a přidáme nadrobno pokrájená rajčata. Po chvilce přilijeme víno a necháme odpařit. Potom vmícháme kousky sušených rajčat a zalijeme smetanou. Ochutíme bazalkou, solí a pepřem. Odstavíme z plotny a smícháme s natrhanou mozarellou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts