Toto jídlo můžete podávat jako teplý předkrm, lehkou večeři se salátem nebo třeba i hlavní jídlo. Příprava navíc zabere vážně jen pár minut.
Suroviny:
- 250 g větších žampionů
- 70 g špenátových listů
- asi 2 lžíce strouhanky
- cibule
- 3 stroužky česneku
- 30 g nastrouhaného Grana padano/Gran Moravia
- kmín
- bazalka
- sůl, pepř
- olej
Žampióny omyjeme a zbavíme nožiček. Z nich tak půlku nakrájíme na drobno. Cibuli nakrájíme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme česnek, po chvilce i nasekané nohy žampionů a posypeme kmínem. Osmažíme a přidáme špenátové listy pokrájené na menší kousky. Ještě chvilku dusíme, poté osolíme, opepříme,přidáme bazalku a vmícháme strouhanku s parmazánem. Takto připravenou směsí plníme žampionové kloboučky, které předtím ještě malinko vysypeme solí, a v olejem pokapaném pekáčku dáme zapéct do trouby na 200°C asi 15 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat