Bramborové šišky s medvědím česnekem

Vidíte tu krásu? Skoro jako v ráji. Asi. Každopádně jsem moc ráda, že žiju tam, kde žiju a můžu si tuhle nádheru natrhat jen tak v lese a neplatit nestydaté peníze na trzích. Česnek sice roste jen pár týdnů v roce, ale momentálně máte pořád čas, byla jsem na něm minulý týden a byl ještě docela malinký, takže plánuji ještě pár dalších nájezdů. A co se receptů týče, úplně nejlepší je jíst tuhle rostlinku za syrova, to znamená třeba ve formě pesta, v pomazánce nebo jako sypání na chleba. Pokud se ho ale nemůžete nabažit, zkuste ho i do teplé kuchyně, docela mu to tam sluší. Pokud byste měli problém s jeho výraznější chutí, zkuste kombinaci s kopřivami, ale stejně dobře bude fungovat i špenát. 

obrázek přejatý z botany.cz

Šišky:
  • 600 g brambor
  • 150 g jemné celozrnné mouky
  • 150 g hrubé mouky
  • 50 g škrobu
  • 1 vejce
  • sůl

Medvědí česnek:

  • 2 šalotky
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 3 větší hrsti medvědího česneku
  • 2 velké lžíce mascarpone
  • sůl, pepř

Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme vychladnout a poté je oloupeme a rozmačkáme mačkadlem na brambory.Přidáme mouku, škrob vejce i sůl a zpracujeme v hladké těsto, které necháme asi půl hodiny odpočinout v lednici. Poté ho rozdělíme na menší části, ze kterých vyválíme válečky, ty rozdělíme na stejně velké kousky a tvarujeme z nich šišky. Vaříme v mírně osolené vroucí vodě - až vyplavou necháme je ještě zhruba 3 minuty povařit a vytahujeme děrovanou naběračkou. Šalotku oloupeme, nakrájíme na drobno a v hluboké pánvi zpěníme na oleji. Přidáme dýňová semínka a orestujeme je dozlatova. Následně přidáme medvědí česnek lehce posekaný a necháme ho zvadnout. Osolíme, opepříme a přidáme mascarpone. Na závěr do pánve přidáme uvařené, okapané šišky a vše důkladně, ale opatrně spojíme dohromady.

Tip: Pokud se vám do přípravy šišek nechce, nebo máte míň času, nahraďte je koupenými gnocchi. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts