Cizrnový salát v tortille

Upřímně, tohle je záležitost, na kterou má chuť jednou za čas. Pak si na ni zase dlouhou dobu ani nevzpomenu. Možná proto, že moje rodina nemá cizrnu příliš v lásce a já nikdy neodhadnu to správné množství, takže jím tortilly ještě další tři dny... Ten první jsem z nich nadšená, druhý si dám ráda, ale ten třetí už je to spíš z donucení. Takže pokud si plánujete tuhle dobrotu dělat jenom pro sebe, použijte zhruba třetinu uvedených surovin. A zkuste nevynechat černou sůl, není to nijak extrémně drahá záležitost a chutná úplně jinak než klasická. 


Suroviny:
  • 6 středních celozrnných tortill
  • 480 g sterilované cizrny (nebo 200 g v syrovém stavu)
  • 60 g slunečnicových semínek
  • 1 větší mrkev
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 šalotka
  • 3 kyselé okurky
  • 100 g majonézy
  • 120 g bílého jogurtu
  • 1 vrchovatá lžíce lahůdkového droždí
  • pepř, černá sůl
Cizrnu slijeme a mačkadlem na brambory lehce
rozmačkáme. Ne úplně na kaši, ale tak, aby pár kuliček zůstalo neporušeno. Semínka nožem nasekáme na drobnější kousky a přidáme k cizrně. Mrkev a cibuli oloupeme a spolu s celerem nakrájíme na větší kusy, které dáme do mixéru a necháme projet několika pulzy. Zelenina opět nesmí být úplně na kaši. Okurky nakrájíme na malé kousky a spolu se zeleninou přidáme opět k cizrně. Vše důkladně promícháme s majonézou, jogurtem a droždím. Dochutíme pepřem a černou solí.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts