Suroviny:
- 250 g tarhoni
- 100 g kadeřávku zbaveného tuhých stonků
- 150 g brynzy
- 100 g zakysané smetany
- 2 stonky jarní cibulky
- 1 uzené tofu
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička sójové omáčky
- 2 lžičky worcesterové omáčky
- 1 lžička uzené papriky
- 1/4 lžičky mletého kmínu
- 1/4 lžičky soli
Troubu rozehřejeme na 200°C. Tofu nakrájíme na drobné kostičky, promícháme s kořením, olejem a omáčkami, rozprostřeme na plech a pečeme zhruba 30 minut, přičemž každých 10 minut promícháme.
Mezitím uvaříme tarhoňu podle návodu na obalu. V dalším hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody, do které vhodíme na proužky pokrájený kadeřávek. Povaříme 10 minut a následně ihned zchladíme studenou vodou a dáme bokem okapat. V misce smícháme brynzu se smetanou, přidáme spolu s kadeřávkem k uvařené tarhoni a důkladně promícháme. Dle chuti dosolíme. Podáváme s nasekanou jarní cibulkou a opečeným tofu.
Žádné komentáře:
Okomentovat