Tarhoňa s brynzou a kadeřávkem



Suroviny:
  • 250 g tarhoni
  • 100 g kadeřávku zbaveného tuhých stonků
  • 150 g brynzy
  • 100 g zakysané smetany
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 1 uzené tofu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička sójové omáčky 
  • 2 lžičky worcesterové omáčky
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1/4 lžičky mletého kmínu
  • 1/4 lžičky soli

Troubu rozehřejeme na 200°C. Tofu nakrájíme na drobné kostičky, promícháme s kořením, olejem a omáčkami, rozprostřeme na plech a pečeme zhruba 30 minut, přičemž každých 10 minut promícháme. 
Mezitím uvaříme tarhoňu podle návodu na obalu. V dalším hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody, do které vhodíme na proužky pokrájený kadeřávek. Povaříme 10 minut a následně ihned zchladíme studenou vodou a dáme bokem okapat. V misce smícháme brynzu se smetanou, přidáme spolu s kadeřávkem k uvařené tarhoni a důkladně promícháme. Dle chuti dosolíme. Podáváme s nasekanou jarní cibulkou a opečeným tofu. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts