Lilkový tatarák

Vím, že spousta lidí má s pojmenováním totoho a jemu podobných pokrmů ,tatarák' docela problém. Na jednu stranu to vcelku chápu, s pravým tatarákem toho má společnéhopramálo, no na tu druhou si říkám, jestli někomu stojí za to, rozčilovat se nad takovouhle maličkostí, ostatně to označení lilkový je podle mne výřečné dost. Masožravci, ať si nechají svůj tatrák ze syrového hovězího, já si budu pochutnávat nad tímhle lilkovým skvostem, ať už ho nazvu jakkoliv. Dobrou chuť všem :) 


Suroviny:

  • 1 cibule
  • 1 větší lilek
  • 3 střední zralá rajčata
  • 6 sušených rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 1-2 lžíce kaparů
  • 2-3 lžíce kečupu
  • 2 lžíce worcesterové omáčky
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička třtinového cukru
  • sůl dle chuti

Lilek nakrájíme na půlcentimetrová kolečka, posolíme a necháme vypotit. Pak je osušíme papírovou utěrkou a spolu s rajčaty nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme olej, necháme na něm zesklovatět na drobno nasekanou cibuli, přidáme lilek s rajčaty a zhruba 15 minut restujeme. Poté přidáme pokrájená sušená rajčata, rozmačkaný česnek, osolíme a dalších 5 minut osmažíme. Následně pánev odstavíme, vmícháme posekané kapary a všechny zbylé ingredience, důkladně promícháme, necháme vychladnout a podáváme s topinkami. 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts