Pasta e fagioli

Za málo peněz, hodně muziky. Nic tuhle polévku nevystihuje líp. Jediné s čím strávite chvilku času, je oškrábání a nakrájení zeleniny. Pak už jenom všechno přidáváte do hrnce a nestačíte se divit, jaká kouzla se dějí. A věřte mi, že nic vás v tomhle ošklivém urousaném počasí nezahřeje víc, než plná miska syté horké polévky. Zimu si bez ní vlastně ani neumím představit.


Suroviny:
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 řapíky celeru
  • 2 střední mrkve
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 100 g drobných těstovin
  • 1 plechovka bílých fazolí
  • sůl, pepř

V hrnci na olivovém oleji osmažíme drobně nasekanou cibuli dozlatova. Pak přidáme česnek a celer pokrájený na plátky a zhruba 10 minut opékáme. Následně přihodíme mrkev oloupanou a nastrouhanou na hrubo. Zlehka osmažíme, zalijeme rajčaty, vývarem, přidáme rozmarýn a pomalu vaříme 20-30 minut. Na závěr přisypeme okapané fazole a těstoviny, osolíme, opepříme a povaříme podle druhu těstovin. Podáváme posypané hoblinkami parmazánu.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts