Za málo peněz, hodně muziky. Nic tuhle polévku nevystihuje líp. Jediné s čím strávite chvilku času, je oškrábání a nakrájení zeleniny. Pak už jenom všechno přidáváte do hrnce a nestačíte se divit, jaká kouzla se dějí. A věřte mi, že nic vás v tomhle ošklivém urousaném počasí nezahřeje víc, než plná miska syté horké polévky. Zimu si bez ní vlastně ani neumím představit.
Suroviny:
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 řapíky celeru
- 2 střední mrkve
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 snítka rozmarýnu
- 750 ml zeleninového vývaru
- 100 g drobných těstovin
- 1 plechovka bílých fazolí
- sůl, pepř
V hrnci na olivovém oleji osmažíme drobně nasekanou cibuli dozlatova. Pak přidáme česnek a celer pokrájený na plátky a zhruba 10 minut opékáme. Následně přihodíme mrkev oloupanou a nastrouhanou na hrubo. Zlehka osmažíme, zalijeme rajčaty, vývarem, přidáme rozmarýn a pomalu vaříme 20-30 minut. Na závěr přisypeme okapané fazole a těstoviny, osolíme, opepříme a povaříme podle druhu těstovin. Podáváme posypané hoblinkami parmazánu.
Žádné komentáře:
Okomentovat