Zapečený zeleninový koláč

I když koláč...no prostě zapečená zelenina v koláčové formě. Moc atribututů z klasického koláče tu pravda nenajdete. Přesto ale tento recept vřele doporučuju. Já si ho třeba dopřávám hlavně v zimě, kdy moje chuťové buňky míjí syrovou zeleninu, pokud možno, co největším obloukem. A tak vždycky hledám nejrůznější formy, jak ji spořádat v tepelně upravené formě. A tohle fakt můžu. 




Suroviny:
  • 3 střední brambory
  • 3 menší cukety
  • 3 velké mrkve
  • 4 vejce
  • 150 ml mléka
  • 100 g mouky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • snítka rozmarýnu
  • několik větviček tymiánu
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý pepř
  • 100 g pecorina





Troubu rozehřejeme na 180 °C. Mrkev 
a brambory oškrábeme, spolu s cuketou je nastrouháme na tenké plátky a vše promícháme ve větší míse. V jiné misce rozšleháme vejce, vlijeme mléko, přisypeme mouku a důkladně promícháme. Přidáme nasekané bylinky, hořčici, sůl a pepř.   Vaječnou směs přilijeme k zelenině a důkladně promícháme. Půlku vlijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem, posypeme nastrouhaným pecorinem a navrstvíme druhou
polovinu směsi. Přikryjeme alobalem a při 180°C pečeme 1 hodinu. Poté alobal sundáme a pečeme zhruba dalších 30 minut, případně dozlatova. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts